De zakelijke voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen

Zakelijk investeren in zonnepanelen

Veel particulieren laten zonnepanelen op hun dak plaatsen voor eigen gebruik. Maar heeft u ook al wel eens nagedacht over zonnepanelen als zakelijke investering? De aanschaf van zonnepanelen kan u verschillende zakelijke voordelen opleveren. U profiteert van belastingvoordeel, lagere energiekosten én een beter imago. Duurzame energie is steeds belangrijker geworden de laatste jaren. Het is een gemiste kans wanneer u daar met uw bedrijf niet op inspeelt. Het dak van een bedrijfspand is in de meeste gevallen ook nog eens uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, door het grote dakoppervlak. Wij vertellen u graag meer over deze slimme investering.

Zonnepanelen zorgen voor extra inkomsten

Met zonnepanelen kunt u niet alleen geld besparen, maar zelfs geld verdienen!

  • De overheid stelt een SDE++ subsidie beschikbaar, hiermee kunt u geld verdienen met iedere kWh die u opwekt.
  • Met zonnepanelen wekt u uw eigen groene stroom op. De kosten voor uw energierekening zullen hierdoor aanzienlijk afnemen.
  • Laat meer zonnepanelen plaatsen dan u zelf nodig heeft. Dan kunt u extra inkomsten genereren door een deel van de zonnepanelen te verhuren.
  • Met veel zonnepanelen kunt u meer energie opwekken dan u zelf verbruikt. De energie die u niet zelf gebruikt, kunt u verkopen aan uw energieleverancier

Belastingvoordeel

Zonnepanelen op uw bedrijfsdak zorgen voor diverse fiscale voordelen. U hoeft bijvoorbeeld geen btw te betalen voor het aanschaffen en laten installeren van de zonnepanelen. U kunt ook met de zonnepanelen profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Laat uw zakelijke hypotheek verhogen om de zonnepanelen te kunnen financieren. Met de extra inkomsten die u genereert door het opwekken van zonne-energie kunt u de stijging van de hypotheeklasten betalen.

Wilt u meer weten over de zakelijke voordelen van zonnepanelen? Of zoekt u een professioneel bedrijf dat zonnepanelen kan installeren? Neem gerust contact met ons op, wij verwijzen u graag door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *