Investeren in vastgoed: Hoe werkt dat?

Meerdere manieren om te investeren in vastgoed

Wilt u graag gaan investeren in vastgoed, maar weet u niet zo goed hoe u dat aan moet pakken? Geen probleem, iedere ondernemer is immers bij het begin begonnen! In dit blog geeft De Tweede Hypotheek een aantal tips voor investeren in vastgoed. Lees meer!

Rendement behalen door verhuur

Een methode om te beleggen in vastgoed is om een beleggingspand te kopen en vervolgens te renoveren of verhuurklaar te maken. Na renovatie kan het pand met winst weer verkocht of verhuurd worden. Het voordeel van deze methode is dat het aardig wat oplevert. Er zitten echter ook een aantal nadelen aan:

  • Het is hard werken voor u kunt verdienen
  • U moet genoeg geld hebben om een pand te kopen
  • U blijft verantwoordelijk voor het onderhoud

U heeft dus een aardig startkapitaal nodig voor u echt kunt beginnen met beleggen. Dat is een groot nadeel van investeren in vastgoed op deze manier. Het levert echter wel een aardig rendement op, waar u weinig voor hoeft te doen. Zoals hierboven gezegd blijft er nog steeds werk te doen zodra uw pand verhuurd is. Als er iets stuk gaat, bent u verantwoordelijk voor reparaties.

Investeren in vastgoed met crowdfunding

Investeren in vastgoed door middel van crowdfunding wordt tegenwoordig steeds populairder. En dat vinden we bij De Tweede Hypotheek helemaal niet vreemd! Bij beleggen in vastgoed met crowdfunding zoekt een initiatiefnemer via een crowdfundingplatform investeerders. Op deze manier kan de initiatiefnemer veel eenvoudiger het volledige bedrag rond krijgen, terwijl voor de investeerders de risico’s laag blijven. U kunt namelijk al met een klein bedrag instappen, en u stelt zelf uw portfolio samen. U hoeft dus niet al uw geld in één potje te stoppen, maar u kunt uw investeringen makkelijk spreiden over verschillende projecten. Dit levert echter wel een lager rendement op.